Ο Άγιος Νικόλαος, είναι διεθνές κοσμοπολίτικο θέρετρο και κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες.


H Λίμνη είναι το ομορφότερο στολίδι της πόλης. Οι θρύλοι φέρουν την Αθηνά και την Άρτεμη να λούζονται στα νερά της. Ενώνεται με τη θάλασσα με ένα στενό κανάλι, ενώ ο φυσικός περίγυρος από κόκκινα βράχια και δέντρα την κάνει μαγνήτη για τους επισκέπτες. Στο μικρό θεατράκι της Λίμνης ντόπιοι και επισκέπτες της πόλης απολαμβάνουν ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Μια βόλτα στα μαγαζιά του Αγίου Νικολάου είναι πάντα ευχάριστη. Στα πολλά καταστήματα της πόλης μπορεί να βρει ο επισκέπτης διαλεχτά είδη παραδοσιακής Κρητικής τέχνης, αντίγραφα αντικειμένων από διάφορα αρχαιολογικά μουσεία, κοσμήματα κεντήματα κ.α. Υπάρχουν κοσμικές καφετέριες, γραφικά καφενεία και μεζεδοπωλεία, αγαπημένα στέκια των ντόπιων για ρακή.
Αμέτρητες είναι οι ευκαιρίες για διασκέδαση σε πολυάριθμα μπαρ και ντισκοτέκ, στο θερινό, περιτριγυρισμένο με αγιόκλημα, κινηματοθέατρο "Χριστίνα" ή σε κέντρα με γνήσιο Κρητικό γλέντι, συνοδευόμενο πάντα με ντόπιο κρασί και δυνατή ρακή. 


Πληθώρα και ποικιλία αθλητικών εγκαταστάσεων δίνουν τη δυνατότητα σε αθλητές, φιλάθλους και ερασιτέχνες του αθλητισμού, ντόπιους και επισκέπτες να ασχοληθούν με κάποιο σπορ. Γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, βόλεϊ, μπάσκετ, μπιτς βόλεϊ, μίνι γκολφ, πισίνες... προσφέρουν ευκαιρίες άθλησης και διασκέδασης.


Δήμος Αγίου Νικολάου