19 Μαΐου 2022

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης για τις τελευταίες αποφάσεις σχετικά με τον ΒΟΑΚ

Για τις αποφάσεις που ελήφθησαν από τον ΟΑΚ Α.Ε, σχετικά με την ολοκλήρωση των μελετών, την ένταξη και δημοπράτηση του νέου οδικού τμήματος του ΒΟΑΚ «Καλό Χωριό -Γέφυρα Φρουζή» της Ενότητας Λασιθίου, ενημέρωσε εγγράφως  τους Φορείς της Τ.Α., ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης και μέλος της διοίκησης του ΟΑΚ Α.Ε Γιάννης Κουράκης.


Όπως αναφέρεται στην έγγραφη ενημέρωση του κ. Κουράκη, το Δ.Σ. του ΟΑΚ που συνεδρίασε την Δευτέρα16.5.2022, συζήτησε για την ανάδειξη του αναδόχου που θα εκπονήσει τις οριστικές μελέτες για την ωρίμανση, ένταξη και δημοπράτηση του νέου οδικού τμήματος του ΒΟΑΚ : «Καλό Χωριό - Γέφυρα Φρουζή» στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.


Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτηςεγκρίθηκε από τον Υπουργείο Υποδομών η δέσμευση του ποσού (172.360,00 €)  για την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων Οριστικών Μελετών:   


  •  Γεωτεχνική Μελέτη του 2ουΣταδίου της Σήραγγας,  
  •  Μελέτη Ηλεκτροφωτισμού(οδού, γεφυρών και σήραγγας), 
  •  Ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός της σήραγγας,  
  •  Μελέτη Σήμανσης και Ασφάλισης του έργου,  
  •  Μελέτη  Φύτευσης και έργων Πρασίνου, και
  •  Η σύνταξη του Σ.Α.Υ. – Φ.Α.Υ., των Τευχών Δημοπράτησης του  έργου και στη συνεχεία η ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα  Προγράμματα και  τέλος η  δημοπράτηση του.

 

Επίσης θαεκπονηθεί η Μελέτη Οικονομικής Σκοπιμότητας (κόστους – οφέλους) για τα τμήματα : «Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή» και  «Γέφυρα Φρουζή –Παράκαμψη Παχειάς Άμμου», ως Ενιαίο Λειτουργικό έργο.

 

  

 

Γιαν. Κουράκης: Να επιταχυνθούν όλες οι σχετικές με τον ΒΟΑΚ διαδικασίες

 

Με αφορμή την απόφαση αυτή, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. ΟΑΚ Α.Ε  Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


« Όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, η ΠΕΔ Κρήτης παρακολουθεί με αυξημένο ενδιαφέρον και προσοχή κάθε εξέλιξη στο θέμα του ΒΟΑΚ, που θεωρούμε ως κορυφαίο ζήτημα για την ανάπτυξη και το μέλλον της Κρήτης. 

Είναι σημαντικές όλες οι μελέτες και ιδιαίτερα η μελέτη  (κόστους – οφέλους )  για τα τμήματα  «Καλό Χωριό - Γέφυρα Φρουζή» και  «Γέφυρα Φρουζή – Παράκαμψη Παχειάς Άμμου», που θα αποδεικνύει τα μεγάλα Κοινωνικά, Αναπτυξιακά και άλλα οφέλη της περιοχής, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη τους σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

 

Είναι σημαντικό επίσης ότι έχει ορισθεί ως Διευθύνουσα Αρχή, η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ ΑΕ  και ως Προϊστάμενη Αρχή ο ίδιος ο ΟΑΚ, στοιχεία που θα επισπεύσουν τις διαδικασίες καιπιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα παραδοθούν οι σχετικές μελέτες ».

 

 

Σχετικά Άρθρα

19/05/2022

ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ...

Μετά από πρόσκληση της ΠΕΔ Κρήτης  πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση μεταξύ του Προεδρείου της ΚΕΔΕ, του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ ...
19/05/2022

Στη SEDEC της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ...

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Εκπαίδευσής, Απασχόλησης, Έρευνας και Πολιτισμού (SEDEC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ...
19/05/2022

Μήνυμα Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη για ...

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποκτά φέτος ιδιαίτερη σημασία καθώς Πενήντα χρόνια μετά τη Διάσκεψη της Στοκχόλμης το 1972, το μήνυμα «Μία ...
19/05/2022

Κοινή Συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ...

        Συνάντηση και συνεργασία είχε σήμερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης με τον Γενικό Γραμματέα ...
19/05/2022

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκη

          Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για συναντήσεις με την ΚΕΔΕ και κυβερνητικά στελέχη για τρέχοντα ...
19/05/2022

O Προέδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για τους Δασικού Χάρτες

Την ικανοποίησή του εξέφρασε με σημερινές δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης, για την απόφαση ...