05 Δεκεμβρίου 2022

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού


Για την  Διεθνή Ημέρα του Εθελοντισμού, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Όπως διαπιστώνεται, η έννοια του Εθελοντισμού  βρίσκει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση στους πολίτες, που σε πολλές περιπτώσεις ταυτίζεται με την έννοια της αγάπης, της συμπαράστασης και της προσφοράς υπηρεσιών προς τον συνάνθρωπο.


Είναι πλέον πολλοί εκείνοι που προσφέρουν τον χρόνο, τις δεξιότητες και τις δυνάμεις τους σε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος, και είναι ενεργά παρόντες σε δύσκολες συγκυρίες, όπως φυσικές καταστροφές, ή σε άλλες έκτακτες και δύσκολες καταστάσεις.


Ως θεσμός ο Εθελοντισμός, προάγει την έννοια του ανθρωπισμού και μας βοηθά να αποδείξουμε, όλοι μαζί αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, ότι και στις πιο δύσκολες δοκιμασίες, και στις πιο επιτακτικές ανάγκες, υπάρχουν πάντα άνθρωποι αποφασισμένοι να βοηθήσουν, θέτοντας τους εαυτό τους και τις δυνάμεις τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, με ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα.


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με  έργα και δράσεις συνεισφέρει ούτως ώστε όλο και περισσότεροι πολίτες να ευαισθητοποιούνται και να ασπάζονται τις βασικές αρχές του Εθελοντισμού.

 

 

Σχετικά Άρθρα

05/12/2022

Συνάντηση Προέδρου Π.Ε.Δ. Κρήτης με τον Δήμαρχο Χανίων

05/12/2022

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

05/12/2022

Γιάννης Κουράκης για Οικονομικά και Θεσμικά ...

05/12/2022

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

05/12/2022

Συνάντηση Προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης

05/12/2022

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ- Ενημερωτική Διημερίδα για τους Αιρετούς της Κρήτης