06 Ιανουαρίου 2023

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης Γιάννης Κουράκης για την Εορτή των Θεοφανίων
Στη Νέα Αλικαρνασσό, ιστορική έδρα του Δήμου Ηρακλείου, παρακολούθησε την τελετή των Θεοφανείων ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΚρήτηςΓιάννης Κουράκης μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Γιαουρτά και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αντώνη Σεκέρη, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Η μεγάλη εορτή των Θεοφανίων, με το λαμπρό τελετουργικό της, αλλά και με τα υψηλά νοήματα που εκπέμπει, συγκινεί ανέκαθεν το σύνολο του χριστιανικού κόσμου.


Πλαισιωμένη από πολλά έθιμα, η εορτή των Θεοφανίων, αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο της λαογραφίας μας, συνδυάζοντας την έννοια της Αγάπης με την καταλλαγή, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τις ελληνικές παραδόσεις.


Συνδεδεμένα άρρηκτα με το Φως, τα Άγια Θεοφάνια διαλύουν το σκοτάδι και  φωτίζουν το δρόμο που οδηγεί, με αισιοδοξία, ελπίδα και σιγουριά, σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.


Ευχόμαστε, αυτό το Φως, να μας καθοδηγεί, ώστε να απομακρυνθούμε από τα δύσβατα μονοπάτια της κρίσης που περιβάλλει την καθημερινότητά μας και να ακολουθήσουμε μια πορεία, με σταθερές τις αξίες μας, με πολιτική ηθική και δημοκρατία που να υπηρετεί τις πιο θετικές προοπτικές της πατρίδας και του λαού μας.


Χρόνια Πολλά!

 

Σχετικά Άρθρα

06/01/2023

Συνάντηση Προέδρου Π.Ε.Δ. Κρήτης με τον Δήμαρχο Χανίων

06/01/2023

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

06/01/2023

Γιάννης Κουράκης για Οικονομικά και Θεσμικά ...

06/01/2023

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

06/01/2023

Συνάντηση Προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης

06/01/2023

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ- Ενημερωτική Διημερίδα για τους Αιρετούς της Κρήτης