01 Ιανουαρίου 2023

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη ΚουράκηΗ ανατολή του νέου έτους συνοδεύεται πάντα από θερμές ευχές για ένα καλύτερο αύριο.


Το 2023 διαδέχεται ένα χρόνο που σημαδεύτηκε από πολλά σημαντικά και καθοριστικά γεγονότα, τόσο διεθνώς, όσο και σε επίπεδο επικράτειας.


Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το 2022 άφησε με πολλές πληγές την ανθρωπότητα.

  

Πόλεμοι, διακρίσεις, έντονη αστάθεια στο περιβάλλον, φτώχεια κ.α.


Η σφοδρή ενεργειακή κρίση, η οποία έχει μετατραπεί σε οικονομική και κοινωνική κρίση, σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εντάσεις συνθέτουν μια εικόνα παγκόσμιας κρίσης που δοκιμάζει τα όρια των κοινωνιών.


Πληγές που κατά μεγάλο μέρος τους οφείλονται και στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος ανέκοψε την διεθνή πρόοδο και επηρέασε αρνητικά τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών.


Στη χώρα μας, παραμένουν δυσεπίλυτα πολλά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Ελληνικό λαό, με πρώτα και κύρια τις οικονομικές δυσκολίες, την ακρίβεια, το ενεργειακό κόστος, τις διαρθρωτικές αδυναμίες του κράτους και τις συνεχιζόμενες απειλές κατά της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

 

Ευχή μας λοιπόν είναι να τερματιστεί αυτή η άδικη και αδιέξοδη αναμέτρηση, να επικρατήσει διεθνής ειρήνη, και να επανέλθει η κανονικότητα στις διεθνείς σχέσεις και τα ειρηνικά και δημιουργικά έργα των πολιτών σε όλο τον κόσμο.


Οι ΟΤΑ και σε αυτή την συγκυρία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στηρίζοντας την κοινωνία. Όμως απαιτείται περισσότερη αποκέντρωση, εξασφάλιση σταθερών και αυξανόμενων πόρων καθώς και ενίσχυση αρμοδιοτήτων.Ευελπιστούμε το νέο έτος να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, αλλά και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να βαδίσουμε ασφαλέστερα στον δρόμο της προόδου και μιας βιώσιμης ευημερίας.


 Το 2023είναι η χρονιά που ο Ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις αποφασιστικές επιλογές του, τόσο στις εθνικές εκλογές, όσο και στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων Αυτοδιοικητικών Οργάνων.


Ευχόμαστε σε όλες και όλους τους πολίτες Υγεία και Δύναμη και το 2023 να αποδειχθεί ένας χρόνος ειρηνικόςπαραγωγικός και δημιουργικός που θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων μας!

Σχετικά Άρθρα

01/01/2023

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για ...

Με αφορμή την απώλεια του καθηγητή Θεοχάρη Δετοράκη, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη ...
01/01/2023

ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχοι ενημέρωσαν τον Στ. Πέτσα ...

 Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη25/01/2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (Π.Σ.Κ.Η.), του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κρήτης ...
01/01/2023

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης Γιάννης Κουράκης για την Εορτή των Θεοφανίων

Στη Νέα Αλικαρνασσό, ιστορική έδρα του Δήμου Ηρακλείου, παρακολούθησε την τελετή των Θεοφανείων ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΚρήτηςΓιάννης Κουράκης ...
01/01/2023

Ομόφωνη έγκριση του προϋπολογισμού της ΠΕΔ Κρήτης ...

Σε υβριδική (μεικτή) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ...
01/01/2023

Συνάντηση εργασίας στην ΠΕΔ Κρήτης για την κατάσχεση ...

                    Παρουσία του Προέδρου ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη, του Αντιδημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Χάρη Αλεξάκη και του μέλους της Εκτελεστικής ...
01/01/2023

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

Για την  Διεθνή Ημέρα του Εθελοντισμού, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Όπως διαπιστώνεται, η έννοια ...